Makaronilaatikko vielä kerran ja kaunis kattaus
Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Keittiömaailma.
Joskus herkullisimmat ruoat ovat niitä tuttuja ja turvallisia, kuten pestopasta, lihamureke tai pastavuoka. Yksinkertaisista laadukkaista raaka-aineista syntyy näillä kokkimme resepteillä kaikille maistuvat ruoat, arkeen tai juhlaan.
Pastaa rucola-parsakaalipestolla
Pestoa ja pastaa, tarviiko sitä muuta. Tässä ohjeessa pesto valmistetaan parsakaalista, lehtikaalista, rucolasta, mantelista ja parmesaanista. Kypsennä parsakaali ja hurauta tehosekoittimessa tasaiseksi.
Ohjeesta tulee tarpeeksi neljälle ruokailijalle.
- 1 parsakaali
- 2 dl oliiviöljyä
- 100 g lehtikaalia
- 100 g rucolaa
- 2 dl parmesaania raastettuna + hieman tarjoiluun
- 100 g paahdettuja manteleita
- 1 sitruuna
- 500 g pastaa
- suolaa
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Pilko parsakaalista nuput irti kiehauta vedessä 2 minuuttia. Ota 2 dl keitinvettä talteen. Laita parsakaalin nuput ja oliiviöljy tehosekoittimeen, ja aja tasaiseksi. Lisää rucola sekä vesi ja surauta vielä tasaiseksi. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja lisää kahdessa erässä. Aja lopuksi joukkoon parmesaani ja mantelit. Mausta 1 tl suolaa. Sekoita kypsän pastan joukkoon, raasta päälle parmesaania ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Sitähän sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa, ja kauniilla kattauksella saa nopeasti myös arkeen juhlan tuntua. Valitsemalla kattaukseen väriteeman, saa pöytään tyylikkyyttä helposti. Stailisti ja sisustussuunnittelija Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle upeita kattauksia, jotka saivat inspiraationsa Keittiömaailman Luonto-värikokoelman sävyistä.
Esimerkiksi pirteän vihreän peston tarjoiluun sopii raikas valkoinen, joka antaa täydellisen pohjan annoksen vihreän eri sävyjen esilletuomiseen.
Keittiössä täydellisen pohjan sisustuksen sävyille antaa Luonto-värikokoelman Huurre. Valoisa ja energiaa antava väri luo kotiin tilavan, modernin ja puhtaan tunteen.
Turvallinen ja tumma Meri luo rauhoittavan ja levollisen keittiön. Ylellisen tunnelman saa käyttämällä Meren sinisen sävyn kera messinkiä tai muita lämpimiä metalleja, ja iloa pöytään saa Meren sävyn himmeään teräkseen ja vintage-astioihin, kuten tässä kattauksessa:
Meri on turvallinen ja luotettava väri, joka rentouttaa ja rauhoittaa arjen hektisyyttä.
Ukkonen taas on täydellinen harmaansävy, joka on sekä voimakas että rauhoittava, ja tuo tyylikkyyttä niin kattaukseen kuin keittiöönkin. Erilaiset tekstuurit ja materiaalit tuovat kontrastia yhden värin eri sävyillä leikittelevään kokonaisuuteen.
Voimakkaammin Ukkonen tulee esiin valkoisen kanssa, ja ruskean sävyjen rinnalla se puolestaan on rauhoittavampi. Ukkosen ajaton sävy on helppo sovittaa omaan keittiöön ja lämpimän harmaan avulla tyylikkyys on taattu arjessakin.
Helppo ja hyvä arkiruoka on lihamureke. Tässä murekeohjeessa kananmunat ja creme fraiche pitävät huolen että mureke pysyy mehukkaana. Lisäkkeeksi erilaisia kaaleja murekkeen viereen paahtumaan ja kaikki kypsyy samaan aikaan. Korkea lämpötila uunissa takaa hyvän paistopinnan ruokaan.
Lihamureke ja paahdetut kaalit
4-6 annosta
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- 200 g creme fraichea
- 2 kananmunaa
- 2 rkl paprikajauhetta
- 1 tl muskottipähkinää
- 2 tl suolaa
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 1 romanesco
- oliiviöljyä
Kuumenna uuni 250 C. Sekoita jauheliha, kananmunat, creme fraiche ja mausteet tasaiseksi massaksi. Leikkaa kaalit isohkoiksi nupuiksi ja mausta ne öljyllä ja suolalla.
Muotoile jauhelihamassasta leivinpaperin päälle uunipellille keskelle murekepötkö. Laita molemmin puolin kaalinnuput pelille. Kypsennä uunissa 250 c 15 minuuttia. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Makaronilaatikkoa voi versioida loputtomasti. Tässä pastavuoassa käytetään papuja ja paseerattua tomaattia. Voit käyttää maustettuja paseerattuja tomaatteja, kuten chilillä tai yrteillä maustettuna. Voit myös helposti muokata tätä reseptiä oman maun mukaan.
Papu-pastavuoka
- 500 g putkipastaa
- 4 kananmunaa
- 2 purkkia paseerattua tomaattia
- 2 dl vettä
- 2 purkkia papuja tai kikherneitä
- 1 prk sienikuutioita
- 1 pieni selleri (300 g)
- 2 varsisellerin vartta
- 1 ruukku DeliVerde-oreganoa
- 1 dl juustoraastetta
- 2 tl suolaa
Laita uuni lämpiämään 175 c. Keitä pasta lähes kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Sekoita kananmunat, paseerattu tomaatti, vesi ja suola keskenään. Raasta selleri ja hienonna varsiselleri sekä oregano. Valuta pavut ja sienikuutiot.
Sekoita uunivuokaan pavut, sienikuutiot, sellerit ja oregano. Kaada päälle tomaatti-kananmunaseos ja peitä juustoraasteella.
Paista uunissa 175 c tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki, ja nauti!
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.