Rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Täytetyt letut, ohukaiset, lätyt tai ranskalaisittain crêpet eli krepit ovat hyväruoka myös arjen keskellä. Letut voi paistaa vaikka valmiiksi ja täytteenä voi käyttää myös edellispäivän keitoksia, kuten jauhelihakastiketta tai muhennoksia. Kääri täyte lettuun, laita päälle juustoraastetta ja lämmitä uunissa.

Krepit

  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl tattarijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • juustoraastetta

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota vähintään 20 minuuttia.

Kuumenna hyväpintainen paistinpannu kuumaksi ja lisää 1 rkl öljyä ja nokare voita. Kaada n. 1,5 dltaikinaa pannulle ja paista molemmin puolin kaunis väri. Täytä krepsit haluamallasi täytteellä ja kuorruta juustoraasteella uunissa n. 185 asteessa 10-15 minuuttia. Ohjeesta tulee n. 8-10 kreppiä.

Täytevaihtoehtoja:

Linssi-pinaattitäyte

  • 200 g pinaattia
  • 2 sipulia
  • 2 dl belugalinssejä
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • suolaa, musta pippuria

Keitä linssit runsaassa vedessä 15 minuuttia. Pese pinaatit ja pilko sipulit suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää 2 rkl voita sekä sipulit. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pinaatti ja kypsennä pannulla kovalla lämmöllä niin että ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää lopuksi kerma ja keitä hetki kasaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi keitetyt linssit muhennoksen joukkoon ja tarkista maku.

Jauhelihatäyte

  • 700 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 prk maissia
  • 1 paprika
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl tomaattiyrttimausteseosta (Santa Maria)
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku persiljaa
  • suolaa, pippuria

Ruskista jauheliha kuumalla kuivalla paistinpannulla ja mausta 1 tl suolaa ja 1 tl rouhittua pippuria. Laita oliiviöljy kattilaan ja viipaloi joukkoon sipuli. Kuullota sipulia 2 minuuttia ja lisää sinappi, tomaattipyree, tomaattiyrttimausteseos ja ruskistettu jauheliha. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja maissi. Lisää joukkoon hienonnettu persilja ja tarkista maku.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Lettuja pääruoaksi, miksipä ei!”

  • Katska sanoo:

    Perinteinen herkkuruoka,jonka opin omalta äidiltä. Hyvin saa yhdistettyä eilisen jauheliha- tai kanttarellikastikkeet lettujen täytteeksi. Jälkiruokana sitten makeat letut.