Äitiflunssa ei ole mikään miesflunssa
Hihansuu. Taskut. Tissiliivit. Leggareiden vyötärökumppari, miksei lahkeetkin. Kaikkia näitä yhdistää kauden (lue: lähes ympärivuotinen) hittisomisteen sijoitusmahdollisuus. Ei, se ei ole huivi, aktiivisuusmittari eikä edes heijastin. Nenäliinahan se. Räkärätti. Nessu. Vähän käytetty, tietenkin. Jokaisen äidin vakiovaruste.
Ensin sitä lapsen saatuaan varoo vierailemasta potentiaalisissa tartuntapaikoissa – fiksua toki – mutta taaperovaiheen iskettyä päälle tajuaa, että rään määrä on vakio, pyöripä sitten käsidesivimmassa neljän seinän sisällä tai kieli pitkällä ostoskeskuksen leikkipaikan leluja lipomassa. Miten NE voi ollakin aina niin kröhäisiä.
Niin kröhäisiä. Ja silti niin uskomattoman energisiä. Ja sitten kun on hyörinyt hoitamassa ja hauskuuttamassa räkiksen takia kotiin tuomittua jälkikasvua, voi olla varma, että itsekin saa tartunnan. Vaikka eihän sitä ennätä huomata muulloin kuin siinä nukuttamisen ja oman nukahtamisen välisenä, lähes olemattomana, huuruisena hetkenä, jolloin ei jaksa edes palauttavaa tv-ohjelmaa, saati suihkua.
Mutta siihen viihdyttämiseen. Mikä on se täydellinen kombinaatio, jolla voi hauskuuttaa lasta tai useampaa kotona. Ilman liiallista fyysistä (lapsille) tai henkistä (itselle) rasitusta? Kouluikäiset hallitsevat homman jo itse, mutta mobiililaitteeton lapsi on viihdekeskusvanhemman vastuulla.
•Töllö. Lastenohjelmat. Areena, Netflix, dvd:t. Miten näistä taudeista on selvitty pelkän Pikku Kakkosen aikaan??? Sairastellessa tuo muutenkin turhaa stressiä aiheuttava ruutuaikarajoitus on, ömmh, suuntaa antava. Jos lapsi vaatii vanhempaa pysymään ihmispatjana, on syytä kahlata tarjontaa läpi ja kaupata itseäkin edes jollain tasolla kiinnostavaa ohjelmaa. Viikko Frozenia, jaksatko tosiaan? Let it go.
•Kirjat. Toivottavasti lukijan omaa kurkkua ei kivistä. Kannattaa muuten piilottaa ne omasta mielestä rasittavimmat kirjat komeron ylähyllylle.
•Piirtäminen, maalaaminen, muovaileminen. Kun räkäkäihää on kuitenkin kaikki paikat täynnä, on ihan sama vähän taiteilla. Extreme-versiona voi heittäytyä vaikka värikylpemään.
•Pelit. Ehkei mitään Kimbleä rajumpaa kannata lähteä kokeilemaan, jos pieni pelikaveri on väsynyt ja keskittyminen ei ihan tikissä. Siis koska normaalisti pelaisitte shakkia. Palapeleissä sama juttu.
•Leipominen. Pullaa bonustäytteillä vaikka suosikkinaapureille tai pomolle 😀
Suihkutteluhan nyt on joka tapauksessa turhaa. Äidin/vanhemman rooli isona räkäpyyhkimenä, lastenohjelmatelineenä, kokki-tarjoilijana, satujen lukijana ja normaalina wc-apulaisena kun pitää mukavasti kuonassa satunnaisesta peseytymisestä huolimatta. Peseytyä voi sitku homma on ohi. Eli. Ehh. Jouluna ja juhannuksena? Samana sitku-päivänä kannattaa muutenkin vilkaista peiliin ennen sivistyksen pariin pyrkimistä – vaatekerta saattaa vaatia pientä tahranpoistoa.
Miesflunssa toki on lähes loppuun kaluttu, mutta silti niin mojova bonus perheen sairauspottiin. ”Siis mulla on ihan hirvee olo. Ei oikeestaan kuumetta, mutta ihan veto pois ja tosi tukkoinen fiilis. Nyt mä ymmärrän, että sua väsytti kun sulla oli tää.” Joo hei kiitti.
Ja nenäliinatukun kautta seuraavaan leikkipaikkaan ja niistokäsi valmiuteen.
Jos haluat jostain syystä pitää flunssan loitolla, tässä ovat hyvät tuotteet: Kelasin Imeskeltävä Sinkki,
Tyrni Immuno, Hajuton valkosipulivalmiste Kyolic, sekä tukkoisen olon poistaa Carmolis
PS. Huono Äiti arpoo ei suinkaan flunssaa paketissa vaan flunssan torjuntapaketin kaikkien kesken, jotka kommentoivat tätä artikkelia tai tykkäävät julkaisusta Facebuukissa. Paketin postittaa Huonon Äidin luotetteva, vakavasti otetteva ja pitkäikäinen yhteistyökumppani Valioravinto
— Huono Äiti
Artikkelissa on 15 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Onneksi ei pidä paikkaansa ihan jokaisen miehen kohdalla 😃😃
Se on kyllä niin rasittavaa, että itse saa olla vaikka missä kunnossa eikä se mies siltikään auta sen enempää kotitöissä /lastenhoidossa kuin muutenkaan. Mutta auta armias kun hän on flunssassa! Silloin hänen pitää saada levätä aivan rauhassa, nukkua pitkään, olla tekemättä mitään. Aaargh!
Nenäliinoja tosiaan saa työnnettyä vaikka mihin piiloon, mutta joskus niitä ei vaan yksinkertaisesti löydy, ja silloin kelpaa vaikka paidan helma 😀
Kun flunssa iskee vain kerran viidessä taikka kahdeksassa vuodessa, ei sen suhteen ole mitään työkokemusta. Olo on kurja!! Kaappi oli tietysti tyhjä kaikista flunssanhelpottajista. Onneton tilanne!
Kun tässä nyt itsellä on flunssa päällä jo kolmatta viikkoa, niin olisihan se mukava voittaa korjaussarja. Lapset ovatkin vielä sairastamatta, mutta eiköhän nekin jonkun taudin talviloman aikana saa. Senhän on jo perinne :).
Sinkkiä, inkivääriä ja hunajaa tulee käytettyä hyvänä lentsun karkottajana! Inkivääri kasvaa jo kotona 🙂
Ei tommosta äitiflunssaa ookaa: mun äiskä ei ole koskaan flunssassa 🙂 Mutta se vetelee tommosia kapseleita melkoisen määrän päivittäin
NÄillä mennään: ravintolisillä on pysynyt flunssat poissa jo vuosia. Jos joku pöpö yrittää päälle, niin tupla-annokset kehiin. KOrkeintaan vähän vetämätön olo pari päivää – ja taas mennään. Inkivääri on myös hyväapu. Ja hunaja, luonnon oma antibiootti 🙂
Sinkkiä, inkivääriä ja C-vitamiinia vedellään kaksin käsin talvikausina. Eipä ole lentsut yllättäneet.
Niin tuttua =D
Nyt on toki osat vaihtuneet niin että isimies hoitaakin lapsia kun.ovat kipeänä,kun äidillä työ mistä ei voi noin vain olla poissakaan.
Se kestää ja kestää 🙁
Mukana! Näitä tuotteita olisi mukava päästä kokeilemaan. 🙂
Juuh, ja vaikka oltaisiin siinä vaiheessa, että lapsi pn päiväkodissa tai eskarissa/koulussa, sairastuu, niin kukas hoitaa? Äiti, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että tuöt pitää hoitaa myös. Ei olisi onnistunut sikanaan pelkän Pikkukakkosen avulla… Hiiteen ruutuaoka sairaspäivinä
Aamen tälle!
Onneksi ei pidä ihan kaikkien miesten kohdalla paikkaansa 😃😃