Huonon Äidin perustaja Sari Helin
Hei, olen Sari Helin ja olen ehdolla Euroopan parlamenttiin.
Olen koko maan (huono) äiti, pienyrittäjä, ravintoloitsija ja Suomen kansallisaarteen eli puhtaiden vesien puolustaja.
Olen Huono Äiti -yhteisön vetäjä. Sen vertaistuki tavoittaa satoja tuhansia suomalaisia. Muistat minut kenties myös YLEn Aamu TV:n tai A-studion toimittajana.
Jouni Backman suosittelee minua näin:
“Kansanedustajan ja ministerin tehtävissä näin, että EU-päätöksentekoon voi vaikuttaa aktiivisella verkostoitumisella. Sarilla on tähän tarvittava monipuolinen kokemus ja taidot.
Entisenä ympäristöministerinä arvostan Sarin aktiivista ja konkreettista työtä luontoarvojen ja luonnonvarojen puolesta.
Menestyksekäs yrittäjätausta kertoo vahvasta tahdosta ja osaamisesta.” – Jouni Backman, pitkäaikainen ministeri ja kansanedustaja
Minulla on kaksi lasta ja olen valmistunut Tampereen yliopistosta.
Lue Helsingin Sanomista tuore teksti siitä, mitä ajattelen työllistämisestä.
Lue Lapin Kansasta ajatukseni kaivoksista.
Lue Kalevasta ajatukseni Pohjois-Suomen liikenneyhteyksistä.
Bryssel ja EU ovat minulle tuttuja vuosien ajalta ja meillä on ollut pitkään asunto Brysselissä, vaikka vakituinen kotimme on ollut Helsingissä. Olen asunut myös Yhdysvalloissa useita vuosia, ja toiminut vapaaehtoisena YK-rauhanturvapataljoonassa Balkanilla. Puhun englantia, pärjään ruotsilla, osaan arkiranskaa. Olen myös opiskellut venäjää. Lue lisää taustastani
Haluan puolustaa jokaisen lapsen, myös erityislapsen oikeutta hyvään elämään ja koulutukseen. Esteettömyys ja saavutettavuus ovat minulle tärkeitä arvoja.
Vietän paljon aikaa Saimaalla ja Kuusamossa. Minulla on ravintolat Helsingissä ja Itä-Suomessa, ravintoloissa käytämme vain suomalaisia raaka-aineita. Siksi haluan puolustaa sinnikkäästi maailmanluokan ainutkertaista resurssiamme: Suomen vesiä ja luontoa. Lue lisää täältä
Miksi Euroopan parlamenttiin?
Tiedän, mitä suomalaiset haluavat elämältä ja mistä kenkä puristaa. Tämä ei ole sanahelinää vaan perustuu viimeiseen 10 vuoteen, jonka aikana olen saanut – tarkistin äsken – 4000 suomalaisen avautumisen Huonon Äidin sivustoille julkaistavaksi.
Te olette avautuneet onnellisuudesta, yksinäisyydestä, parisuhteesta, sen toiveesta, erityislapsista, rahapulasta, jouluista ja kesälomista, peloista, syntymistä ja kuolemasta. Teidän avaustenne jälkeen me olemme koko Huonon Äidin satojen tuhansien suomalaisten voimalla pohtineet, miten asiat olisivat paremmin tai miten kaveria voisi auttaa.
Muistan sanoneeni Nokian lukion opettajalleni, kun olimme käymässä Aamulehdessä, että minusta tulee toimittaja. Pääsin yliopistoon ja minusta tuli toimittaja.
Olen aina ollut peloton enkä pelkää minkäänlaista pimeää. Vapaaehtoiseksi lähteminen YK rauhanturvapataljoonaan oli ensimmäinen kansainvälinen työni, jonka jälkeen tunsin, että olen kotonani maapallolla. Yhdysvalloissa vietetyt vuodet olivat nekin opettavaisia vuosia. Ja kun lasten isä lähti mepiksi, se oli koko perheen asia. Hengitimme EUta ja Brysseliä vuodesta toiseen. Olen oppinut maailmalla, että mitään ei saa, jos jää nurkkaan nyyhkimään. Pitää ottaa tila ja tulla kuulluksi.
Maan tuntemana (Huonona) Äitinä puolustan sinnikkäästi lapsia
EU:n perusoikeuskirjan mukaisesti lapsella pitää olla oikeus suojeluun ja hyvinvointiin.
Lasten köyhyys ja syrjäytyminen ovat edelleen vakava ongelma. Lapset voivat älypuhelinten takana hyvin huonosti. Mitä EU voi tehdä suomalaisten lasten ja nuorten hyväksi? EU voi esimerkiksi säätää lain, jolla sosiaalisen median alustat velvoittavat käyttäjänsä todistamaan ikänsä vaikka kuvallisella henkilökortilla.
Meidän pitää huolehtia omasta oikeusvaltiokehityksestämme samalla innolla, jolla huolehdimme muista valtioista. Haluan palauttaa lastenoikeusvaltion.
Pienyrittäjänä puolustan sinnikkäästi yrittäjää
Pienet yritykset ovat Euroopan teollisuuden ja talouden tärkein osatekijä. Silti niitä kohdellaan lainsäädännössä ja verotuksessa ylenkatseella. Yrittäjän elämä on täynnä epävarmuustekijöitä, työvoimapulaa, verotusta ja loputonta byrokratiaa. Pieniä ja suuria yrityksiä tulisi kohdella eri tavoin mitä tulee verotukseen ja sääntelyyn, jotta pienet voivat tuoda työtä Suomeen ja Eurooppaan.
Käytännön esimerkki: esimerkiksi yritysten tilintarkastusrajat ovat niin matalat, että pieni yritys kuluttaa tilintarkastukseen suhteettoman määrän rahaa, puhutaan tuhansista. Rajoja pitäisi ehdottomasti nostaa ja tilintarkastusvelvoitetta höllentää. Pieniä yrityksiä ei voi kohdella kuin jättiläisiä.
Järkivihreänä haluan suojella vesistömme kaivoskiimassa
Suomen vedet ovat meille yhtä tärkeät kuin Norjalle öljy. Meidän järvemme ja jokemme ovat kansallisaarre. Ne ovat maailman mittakaavassa suurimpia ja puhtaimpia makean veden lähteitä ja pohjavetemme erittäin laadukasta. Vesi on elinehto ja puhtaan veden kysyntä on maailmanlaajuisesti jyrkässä kasvussa. Kalastus on riippuvainen hyvästä vedestä. Me emme saa pilata vesiaarrettamme kaivoskiimassa. Kansainvälinen yhtiö maksaa kaikista rikastrukseen toimitetuista metalli malmeista veroa Suomelle 0,6%. Kyllä luit oikein. Onko ihme, että kaivosuunnitelmia on aivan Suomen joka kolkassa.
Suomen vedet ovat valtava resurssi. Puhtaassa vedessä voisimme kasvattaa kalaa niin, että saisimme työpaikkoja sen sijaan, että rahtaamme kalaa tuontituotteena Suomeen sadoilla miljoonilla. Puhdas vesi muuttuu koko ajan harvinaisemmaksi. Sitä pitää vaalia.
Haluan edistää koulutusta
Kaikilla lapsilla, myös erityislapsilla, on oikeus saada opetusta, joka vastaa heidän yksilöllisiä tarpeitaan. Erityislapsille on tarjottava paremmin asianmukaista tukea ja resursseja, jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa.
Meidän on otettava yliopiston täydet kyvyt käyttöön ja kuunneltava, miten eri tieteenalat ja taideyliopisto voivat auttaa meitä tulevaisuuden suunnittelussa, ei vain nykyisten huolenaiheiden pohdinnassa.
Euroopan unionin tulee kaikessa toiminnassaan edistää myös vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja varmistaa rakennetun ympäristön, palvelujen ja asenteiden esteettömyys.
Palvelut, viestintä ja verkkosivut pitää toteuttaa niin, että ne soveltuvat ja ovat saavutettavissa kaikille.
Olen rauhan puolustaja
Ajan jatkuvasti Itärajaa pitkin Itä-Suomen ravintolaamme Punkaharjulle ja itärajaan jokaisen suomalaisen kannattaisi tutustua. Meidän naapurissamme on suuri ja arvaamaton jättiläinen. Ukrainan auttaminen on erittäin tärkeää Euroopan vakauden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Euroopassa me emme saa tuudittautua vain Naton apuun. Jos Donald Trump valitaan uudelleen presidentiksi, tilanne Naton ja Euroopan suhteen on arvaamaton. Siksi oma puolustus on pidetään kunnossa. Sen lisäksi on tehtävä pohjoismaista puolustusyhteistyötä EUssa sekä Natossa. Myös Ison-Britannian johtama kymmenen maan − Alankomaiden, Islannin, Ison-Britannian, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Suomen, Tanskan ja Viron – muodostama monenvälinen JEF- puolustusyhteistyö on tärkeä osa valmiuttamme. Olen ollut YK:n rauhanturvajoukoissa Balkanilla, tämän kaiken sanon sillä kokemuksella.
— Huono Äiti
Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.