Kalalastut ja paksoi
Syökää kalaa! Ja paksoita, eli pinaattikiinankaalinakin tunnettua herkkuvihannesta! Lisäksi vähän portobellosieniä, sipulia, chiliä, yrttejä ja mausteita, ja tietenkin rakkautta (tärkeä ainesosa!), ja tämä ravintolatason ateria on maistamista vaille valmis. Kyllä maistuu, myös nirsoille teineille!
Kalalastuja ja paksoyta
Neljälle ruokailijalle
2 prk kalalastuja
2 kpl paksoita
2 kpl salottisipulia
1 kpl chili
2 kpl portobellosieniä
50 g inkivääriä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 dl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl soijakastiketta
½ punttia korianteria
½ punttia thaibasilikaa
suolaa
Lisäksi esimerkiksi jasmiiniriisiä
Hienonna salottisipulit sekä portobellot. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sipulit sekä sienet. Kypsennä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää renkaiksi leikattu chili ja hienonnettu inkivääri. Kypsennä vielä n. 5 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, seesamiöljy, etikka ja soija. Mausta tarvittaessa suolalla ja lisää hienonnettu korianteri sekä basilika.
Pilko paksoi pitkittäin kuuteen osaan lohkoiksi. Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Paahda paksoipalat molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla. Paahda kalalastu myös kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
Tarjoile kokonaisuus riisin kanssa.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.