Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Keittiömaailma.

Ei aina samaa lohisoppaa perunalla. Vaikka hyvää sekin toki on, niin tällä kertaa Huippukokki Ilkka Lääverin reseptissä kokeillaan tuoreita makukulmia, ja valmistetaan minestronehenkinen kirjolohikeitto sydänpastalla.

Näin syksyn ollessa kauneimmillaan herää ihmisen kaipuu luontoon. Tässä keitossa ja muissakin tämän viikon resepteissä (jutun lopussa!) palataan suomalaiseen luontoon ja luonnon antimiin, juureksista järvikalaan ja puolukasta poronkäristykseen, ja Keittiömaailman uusi Nordic Nature -keittiö tuo luonnon kodin sydämeen.

Nordic Nature on luonnon muotoilema keittiö: Keittiön materiaalit, värit ja muodot ovat saaneet inspiraationsa jykevistä tammimetsistä; tammen rungon struktuuri näkyy sormipanelioven urissa, tammen pinta ja väri kauniissa petsatussa tammiviiluovessa, veden pinnan aallot aaltolasiovessa… Tässähän tekee mieli lähteä päiväkävelylle lähimetsään!

Myös Nordic Naturen kvartsi- ja laminaattityötasot ammentavat sävynsä luonnosta ja lohikeittoon väriä ja makua saatiin kauden juureksilla sekä tomaattimurskalla.

Kirjolohikeitto

Neljä annosta, ehkä jopa kuusi

  • 1 kirjolohifilee n. 600 g
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 1 varsiselleri
  • 1 tlk hienoa tomaattimurskaa
  • 1 dl oliviöljyä
  • 1 l kala- tai kanalientä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 pss sydänmakaronia

Kuori ja pilko juurekset paloiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna iso kattila ja lisää oliiviöljy. Kypsennä juureksia ja valkosipulia kattilassa n. viisi minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kuullota vielä viisi minuuttia. Lisää kalaliemi ja kiehauta.

Keitä sydänmakaroni kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Poista kirjolohifileestä nahka ja pilko filee paloiksi. Kun juurekset ovat napakan kypsiä, lisää keittoon makaroni ja kirjolohi. Kiehauta ja ota pois levyltä.

Lisää valkoviinietikka ja hienonnetut yrtit. Anna seisoa viisi minuuttia ja tarkista maku. Lisää halutessa suolaa ja etikkaa.

Muut viikon maistuvimmat reseptit löydät tästä:

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Lapsiystävällinen kalakeitto sydänpastalla”

  • Lorien sanoo:

    Huippukokille ja Hyvälle äidille sellaisia terveisiä, että noin suuri suolan määrä lohikeiton ohjeessa on kaukana lapsiystävällisestä. Kala- tai kanaliemi itsessään on jo suolaista, joten lisäsuola tuskin on tarpeen.

    • Huono Äiti sanoo:

      Tässä ohjeessa on käytetty suolatonta lientä. Jos käytät liemikuutiota, jossa on suolaa, älä lisää suolaa. Suolan lisääminen myös oman maun mukaan on aina hyvä idea.