Naisen stressi on muiden etu
Naisen hoidettava lapset, koti, työt, puoliso, koira ja oma kroppa, ei ihme jos päässä höyryää. Stressiä vatvotaan, mutta tuntuu että sille ei oikein voi tehdä mitään. Ehkä siksi, että naisten stressaaminen on kaikkien muiden etu.
Nina Åkestam kirjoittaa Metrossa, että mitä enemmän naiset stressaavat ja suorittavat, sitä mukavampaa muilla on.
Työnantaja tykkää kun teemme nurkumatta ylitöitä. Puolison elämää helpottaa, kun me olemme se, joka viikkaa pyykkejä keskellä yötä. Kun nainen skippaa omat treenit, ja säntää kotiin kokkaamaan, perhe on tyytyväinen – vaikka nimenomaan treenit voisivat pitää äidin tyytyväisenä.
Jos stressi johtaa ylikuormitukseen tai loppuunpalamiseen, nainen on siitäkin itse vastuussa. Laske rimaa! Opettele sanomaan ei! Vaihda työtä! Vaihda puolisoa!
Helppoja ohjeita ulkopuolelta, mutta ei stressin syy ole naisissa itsessään. Äitien stressaaminen Wilma-viesteistä, synttärikutsuista, parvekekukista, viikkopalavereista, päivähoitopaikoista ja anopin lahjoista ei ratkea pelkällä positiivisella ajattelulla.
Toki omista vaatimuksista voi joskus hellittää, mutta monesti stressi johtuu siitä että muut eivät ota vastuuta. Ehkä turhaa stressaamista voisi helpottaa ajatus siitä, että mitä enemmän minä käyn kierroksilla, sitä helpommalla muut pääsevät. Jospa minun ei tarvitse vastata kaikesta itse?
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Niinpä, se totuuden hetki tulee monelle meistä, että pitää kysyä MIKSI JÄISIN? Useimmiten syynä on raha, ts. ei pärjätä ilman miestä. Mutta ei aina. Jos rahatilanne sallii, ja kaikesta joutuu kuitenkin vastaamaan yksin, ei ole syytä jäädä avioliittoon jos v—tuttaa se homma. Lasten koulutus pitää aloittaa ihan pienestä asti, se on turhaa enää teineille, jotka pian lähtevät omiin kämppiinsä sotkemaan.
Monta vuotta aikaa käytetty miettimällä tasan tätä samaa ja oravanpyörä vain jatkuu. Lisäksi muut ihmettelevät ”miksi teet?” Niin, saisiko tämän vielä joltain järkevän vastauksen
No minäpä jätin tekemättä.
5 kuukauteen meillä ei ole siivottu kuin keittiötä ja vessa kahdesti.
Edellisellä kierroksella ”ei kannata tilata pyykkitupaa kun ei ole pyykkiä” ja kun 8 kk:n jälkeen keräsin pyykit kasaan, niitä pestiin viikon aikana yli 20 tuntia, vaikka jokainen oli omansa kotona pikkukoneella koko tuon ajan hoitanut. Kyllä. Lapset ovat hoitaneet omat pyykkinsä noin 12-13 vuotiaasta lähtien.
Ai miksi teen?
Avioeropaperit on täytetty. Kuka muukaan ne täyttäisi?
Hihi, tutulta kuulostaa! Kun mies lähtee ruuhkavuosiarjesta, saa osituksenkin järjestää se, joka jää lasten kanssa hoitamaan arkea. 😂 Roolit eivät muutu edes erotessa…
Niinpä. Vastuuntunto on kummallinen asia. Teen, kun häpeäisin jättää lapset etsimään itse ruokaa kaapista ja haluan töihin puhtaat alushousut. Ratkaisun avainta sille, miksi tekevä saa vain enemmän tekemistä, on yhä löytämättä.
Töissä sentään puhalletaan yhteen hiileen muiden vastuuntuntoisten kanssa. Vaikka töitä tulee liikaa, tiimihengellä mennään. Miten luoda kotiinkin tiimihenki, jolla äitikin jaksaisi?
Onse kumma kun aina syyllistetään se mies.
Aika useassa suhteessa on mies alistettuna tai kiristettynä sekä ”väkivallan” kohteena. Tarkoitan sitä että suhteen alussa kaikki toimii ihan ok. Sitten alkaa se kuuluisa seksi jäämään vähemmälle, tämähän ei motivoi miehiä. Tämän miehet kokee väkivaltana kun on suhteen alussa luvattu seksiä rakastelemalla useasti viikossa. Pikkuhiljaa naisten osalta se vähenee. Toinen on kun lapset syntyy ja vaimo saa avioliiton kunniaksi niin luullaan että mies pysyy siinä loppuelämän kiltisti.
Ei omakaan suhde ole ruusuilla tanssimista. Mutta sen olen huomannut että jos molemmat on jokseenkin tyytyväisiä suhteeseen, toimii kaikki paremmin.
Se kiire ja stressi ei ole syy mihinkään. Itse te teette elämästä kiireellisen. Se valinta on teidän. Karsikaa asioita. Niitä töitä ei tarvitse tuoda kotia ja vatvoa niitä sitten.