Vaikka WhatsAppin suosio onkin hiipumaisillaan ja varsinkin nuorten keskuudessa alusta on jo lähes kuollut, niin silti se on meille vanhoille edelleen paras tapa pitää yhteyttä ystäviimme ja esimerkiksi lasten koulukavereiden vanhempiin. Vanhempien WhatsApp- ryhmät ovat vain niin paljon vaivattomampia tiedottamisen ja arkisen rupattelun kannalta, kuin esimerkiksi sähköposti. Kukapa haluaisi töiden jälkeen vielä katsoa sähköpostia, kun sitä on tuijottanut jo kokopäivän? Keskustelu WhatsAppissa onkin hauskempaa ja arkisempaa. Ei niin virallista. Välillä WhatsApissa, kuten arkielämässäkin käytöstavat ja normit unohtuvat. Tässä 7 sääntöä, joita kannattaa noudattaa vanhempien Wappi- ryhmissä, jos haluat välttyä närkästyneiltä kommenteilta ja tuomitsevilta katseilta koulujen vanhempainillassa.

Sääntö yksi

Älä koskaan missään olosuhteissa siis missään olosuhteissa pidä sormea WhatsAppin keskustelun mikrofoni-napilla ja vahingossa lähetä ryhmään esimerkiksi ääniviestiä, jossa haukut vanhempien ryhmien jäseniä idiooteiksi.

Joo sulla on peukku, ketä kiinnostaa

Lopeta hyvä aikuinen se muiden tekemien kommenttien peukutus!!! Jos ryhmässä on 60 jäsentä ja jokainen peukuttaa jokaisen kommentille, kuka sitä kännykän kilinää kestää? Ei kukaan! Puhu asiaa, älä komppaa muiden muminoita. Älä myöskään postaa ns. sianpieremän aikoihin eli aikaisin aamulla tai myöhään illalla, joku voi olla univelassa, yleensä kaikki.

Älä raivoa

Tämä menee ihan yleisestä elämänohjeestakin ja usein normaalissa kanssakäymisessä muistammekin tämän, mutta ruudun välityksellä on vaan niin helppo raivota, kun ei tarvitse kohdata ihmisiä face to face. Olemme kaikki aikuisia ja luulisi meidän tietävän paremmin, olemmehan olleet somessa jo vuosikymmenen. Silti näkee näitä ihmisiä, jotka purkavat turhautumisensa esimerkiksi koulun vanhempien ryhmässä jostain ei niin vakavasta aiheesta. Olitpa sitten vihainen opettajalle tai koulun säännöistä, niin ota hetki happea ja kirjoita aloituksesi uudestaan ja ystävällisempään sävyyn. Vaikka raivoaminen voikin tuntua terapeuttiselta, niin ainakin vältyt turhan riidan syntymiseltä ja saatat jopa saada osaksesi sympatiaa muilta vanhemmilta.

Tee taustatutkimusta ennen kuin kirjoitat ” Lapseni kertoi tänään” avauksen

Lapseni sanoo, että koulussa on pahaa ruokaa. Lapseni sanoo, että koulun työntekijät ovat ilkeitä. Sanoi lapsesi mitä tahansa, niin kannattaa ensitöiksi jutella lapsen kanssa ja pohtia, että voisiko joku näistä asioista olla liioiteltu. En väitä, että lapset valehtelisivat, mutta monesti lasten kertomukset ovat liioiteltuja.

Näillä ohjeilla pitäisi pärjätä. Selvitä vielä täältä, mikä WhatsApp vanhempi olet?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Noudata näitä sääntöjä vanhempien WhatsApp- ryhmissä”

  • Nimetön sanoo:

    Tärkein sääntö unohtui – äänet ja ilmoitukset pois kaikista ryhmistä. Luen vain silloin kun jaksan ja haluan. Silloin ei ärsytä.

  • Mutsi sanoo:

    Melko hassu vaatimus, että tiettyihin kellonaikoihin ei voisi laittaa viestiä, ihmisillä on usein melko erilaiset työajat. Ehkä oman puhelimen voi ihan itse laittaa äänettömälle, jos vaikka nukkuu?

  • Kahden äiti sanoo:

    Yksi hyvä sääntö on mykistää nämä ryhmät ja lukea voimien mukaan. Silloin jokainen kilahdus ei ärsytä, eivätkä muiden peukutukset ja liian heikkolaatuiset viestit ärsytä. En minäkään jaksaisi herätettä joka kerta, kun jonkun rakastava äippä kertoo oman lapsensa mielipiteen koulun nakkikastikkeesta. 😀

  • Äiti 74 sanoo:

    Sääntö yksi, älä hauku koskaan ketään missään. Ei tule lipsahduksia. Sääntö 2, kaikkia ei yksinkertaisesti kiinnosta sinun tai lapsesi mielipide joka asiaan. Pysytään asiassa, turha läpinä pois. Jos niin paljon ärsyttää, älä liity näihin ryhmiin. Sääntö 3, lopeta päteminen, jos kuvittelet itse tai lapsesi olevan fiksumpi, kun muut niin asia ei ole näin. Olet sitä vain omassa päässä.