Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Minulla on 8 v ja 6 v pojat, nuoremmalla on maaliskuussa todettu ADHD. Heille sattuu ja tapahtuu, ja pojistahan tiedetään, että painit ja nujakoinnit kuuluu asiaan. Ex-miehellä on ollut uusi kumppani melkein heti suhteemme erosta asti ja kesällä he muuttivat yhteen. Jotenkin on tuntunut, että sen jälkeen asiat ovat alkaneet menemään huonompaan, ainakin kun kyseessä on lapsista huolehtiminen.

Tässä eräänä päivänä 8 v soittaa isältään, että isä ei vastaa puhelimeen. Kysyin, että onko ne kotona ja onko uusi kumppani siellä heidän kanssaan. – Ei ole kotona, sanoi poika, – Ne on yhdessä salilla. Minulla meni ajatukset ihan ensin ristiin ja kun toivuin kuulemastani niin olin jo hyppäämässä autoon hakeakseni lapset. Mutta sitten isä yrittikin soittaa takaisin pojalle. Jäin oikein miettimään että miten toinen pystyy jättämään näin pienet kahdestaan kotiin? Lapset, joista toinen on erityislapsi. Ja onko se joka toinen viikko sama homma kun lapset on isällään? Onko uusi parisuhde niin tärkeä, että pitää lähtee 1-1,5 h salireissulle yhdessä? Heillä on kuitenkin joka toinen viikko aikaa käydä yhdessä.

Aion keskustella ensin poikani kanssa ja sen jälkeen exäni kanssa, kun on joku ulkopuolinen myös paikalla. Tästä eteenpäin pelkään viikkoja jolloin lapset ovat isällään. Että miten paljon tällaista tapahtuu myös tulevaisuudessa.”

Nimim. Jepa

Artikkelikuva Kelly Sikkema

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 39 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

39 vastausta artikkeliin “Toisen vanhemman välinpitämättömyys”

  • Laatuaika sanoo:

    Ei ole hyväksyttävä syy, että lähtee salille naisystävän kanssa. Kuulostaa pinnalliselta ja itsekkäältä. Kannattaa harkita, että viekö lapsia lainkaan isälleen, jos hänelle noin pinnalliset arvot merkitsevät enemmän kuin omat lapset. Hän ja naisystävä eivät vaikuta luotettavilta ja turvallisilta aikuisilta.

  • Mur sanoo:

    Ei ole ok! Eri asia jos toinen lapsista yli 10v ja molemmat kouluikäisiä.

  • Tasapuolistako sanoo:

    Samaa mietin, kun vuoroasuminen kyseessä täälläkin, että eikö niitä menoja voisi vähän ajoittaa eri tavalla. Koulun tapahtumiin ja harrastuksen esiintymisiin ei myöskään osallistuta. Tämä korostuu etenkin silloin, kun on uusi ”ystävä”.

  • Telma sanoo:

    Miehen töiden takia (jos halusin käydä salilla) oli pakko jättää samanikäiset kotiin keskenään. Nuoremmalla on ADHD todettu. Tiesin keinot millä pysyvät nahistelematta eli ruutu/peliaikaa kun olen poissa. Puhelin oli aina mukana ja salilta olisin kotona ollut vajaassa 10 minuutissa jos olisi ollut tarve. Kaikki meni aina hyvin ja nyt ovat jo kohta molemmat aikuisia. Toki adhd:kin vaihtelee oireiden puolesta lievästä vaikeaan että se mikä toimii toisella ei aina toimi toisella. Uskon kuitenkin että vanhempana tietää lapsensa ja osaa toimia sen mukaan. Meillä pahimmat nujakoinnit tapahtuivat vasta aina kun vanhempi/vanhemmat oli paikalla.

  • Parempi katsoa sanoo:

    Mulla on kans nepsylapsi ja hän on nyt vielä 8-vuotiaana esim.ap-&ip-hoidossa. On kyllä nyt alkanut kulkea esim.kerhoon ja kavereille yksin, samoin koulu ja ip-kerhomatkat. Riippuu niin lapsesta/lapsista. Ja 8v:lle en antaisi vastuuta 6v nepsylapsesta.
    Isommat sisarukset omalla lapsella on ns.normilapsia ja heidän kohdallaan n tunnin yksinolo olisi ehkä onnistunutkin.
    Ajattelen aina että isoimman vahtijan pitää esim hätätilanteessa osata soittaa hätänumeroon tai hakea aikuisia naapurista apuun, eikä esim.mennä piiloon jos tulee tulipalo tms.

  • Alina sanoo:

    Aika monessa kommentissa nyt referoidaan niin sanotusti ”ei-nepsyjen” lasten yksin kotiin jättämistä pariksi tunniksi, mikä on ihan eri juttu, kuin erityislapsen kohdalla. Vanhempi sisarus ei myöskään voi olla vastuussa erityislapsesta. Enemmän kuitenkin olisin vielä ehkä huolissani siitä, minkä signaalin isä antaa tässä lapsilleen, kun uusi suhde menee lasten edelle ilmeisesti omilla lapsiviikoillakin ja se varmasti harmittaa lapsia.

  • Nimetön sanoo:

    Omat lapseni eivät olleet nepsyjä, mutta todellakin saivat olla tuollaisen lyhyen ajan keskenään. Vähän tuntuu ylisuojelevalta nyy tämä äiti.

  • Hohoijaa sanoo:

    Kyllä tuon ikäiset lapset pärjäävät ja tänä päivänä on kännykät jos joku ongelma.

    • JJK sanoo:

      Luitko juttua kunnolla? Toinen lapsista on erityspiirteinen ja voi tehdä asioita yksin ollessaan. Eli ei voi jättää vielä yksin kotiin. Olen itse asperger, eikä minun vanhemmille tullut kuulonkaan jättää minua yksin kotiin ei edes vanhempien veljieni kanssa tuossa iässä. Joten minulle järjestettiin ylimääräinen hoitopaikka koulu päivän jälkeen.