Tonnikalavuoka ja muut viikon parhaat reseptit
Taas on kuulkaa se aika viikosta, kun pitäisi miettiä mitä syödään tänään, huomenna, ylihuomenna… Mutta ei hätää! Me täällä Huonossa Äidissä koottiin huippukokki Ilkka Lääverin kehittämiä nopeita ja helppoja arkiruokareseptejä tällekin viikolle. Toimituksen ehdoton suosikki on tonnikalavuoka, jossa annoshinnaksi jää pari euroa/annos. Sen ohje löytyy heti tästä alta, ja muita koko perheelle maistuvia monipuolisia reseptejä tulevalle viikolle ovat:
- Paahdettua kukkakaalia ja kvinoaa
- Broileria ja pensaspapuja
- Kalalastuja ja paksoita
- Ufokurpitsalasagne
Tonnikalavuoka
3 prk tonnikalaa
1 pss makaronia (400-500 g)
3 suippopaprikaa
5 valkosipulinkynttä
1 nippu sipuleita varrella (5 kpl)
1 chili
1 nippu thaibasilikaa
1 l maitoa
4 kpl kananmunia
2 rkl savupaprikajauhetta
1 prk tomaattipyreetä (140 g)
2 rkl suolaa
mustapippuria
öljyä sipulin paistamiseen
Keitä makaronit napakan kypsiksi runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipulin päät suikaleiksi ja kypsennä niitä paistinpannulla n. 5 minuuttia. Leikkaa suippopaprikat sekä chili pitkittäin puoliksi ja poista siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet ja thaibasilika. Sekoita kypsät makaronit ja sipulit sekä paprikat, chili, basilika, valkosipuli ja tonnikala keskenään.
Riko kulhoon kananmunat ja lisää tomaattipyre, suola, savupaprikajauhe, mustapippuria ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Laita makaroniseos paistovuokaan (n. 5 litran vuoka on oikein hyvä) ja kaada munamaitoseos päälle.
Paista 185 c asteessa 50 minuuttia.
Tästä annoksesta riittää nelihenkiselle perheelle useammaksikin kerraksi! Hinnaksi kertyy noin 2 € ja annoksia ohjeesta saat jopa 10!
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Näin pahaa ruokaa en olekaan vielä koskaan aikaisemmin onnistunut tekemään. Suolaa ja savupaprikaa vähensin. Silti kumpaakin oli aivan liikaa.
Valitettavasti ei mennyt meillä jatkoon… Suolaa en laittanut edes ohjeistettua määrää, mutta silti oli toooooodella suolaista.
Missä vaiheessa tomaattipyree lisätään? Ihmettelen myös tuota valtavaa suolan määrää. 1 rkl = 3 tl, jolloin ruokaan pitää laittaa suolaa 6 tl. Tonnikalassakin on jo valmiiksi aika paljon suolaa. Ei ole oikein lapsille (tai kenellekään) sopivaa ruokaa tämä.
Pyre lisätään rikottujen kananmunien joukkoon.
Suolaa toki oman maun mukaan. Vuoan kokonaispaino ilman tonnikalaa on n. 3820g ja 2 rkl suolaa painaa 30g tällöin suolapitoisuus on 0,8% ilman tonnikalaa.
Tonnikalassa suolaa on 1% (ainakin tässä tonnikalassa).
Yleisesti ottaen ruuan maistuva suolamäärä on n. 1%. Suolaa tietenkin voi laittaa aina oman maun mukaan.
Tonniakalavuoan ainekset maksavat parikymppiä eli yksi annos on tuon kaksi euroa ei mikään edullinen ruoka. Korjatkaa ihmeessä hinta tuohon juttuun. En epäile, etteikö ruoka ole hyvää, halpaa se ei ole.
Hei!
Kuulostaa hyvälle! Mutta mistä ihmeestä nuo tarvikkeet ostaa 2€? Esim. Prismassa tonnikala purkki maksaa 1.25€ 🙂